ТЕЛЕВИЗОРИ ЗА КОЛА И ЗА ДОМА С ЦИФРОВ ТУНЕР НА 12 И 220 ВОЛТА

Post

Трудно е да си представим съвременния живот без телевизия. Телевизията в дома е вече не само лукс, но и нещо задължително, без което трудно бихме си представили съвременното си битие. За да се забавляваме, за да сме информирани, за да бъдем в крак със света около нас-всичко това ни дава телевизията. Навлизането на цифровизацията ни дава още по пълноценно изживяване пред малкия екран благодарение на по-доброто качество на сигнала. В тази връзка основно изискване към всеки съвременен телевизионен приемник е да има вградени цифрови DVB-T и DVB-C тунери за приемане на цифров сигнал. В тази статия ще стигнем по-далеч, като ще направим основна характеристика на някои модели цифрови телевизори, които могат да работят освен у дома, но и в автомобила, камиона, кемпера или караваната. За всички нас е важно, когато не сме у дома да не се лишаваме от информацията и удоволствието, което получаваме от телевизията. Когато сме сред природата, за риба, на лов или просто сме на път цифровите телевизори, които могат да работят на 12 волта ще бъдат винаги до нас за да ни донесат по-голямо удоволствие от пътуването или отдиха ни.

В настоящата статия ще представим различни марки и размери цифрови телевизори с възможност за работа на 220 и на 12 волта напрежение. Всички модели са със стандартна окомплектовка, включваща допълнителен адаптер за 12 волта и 24 месеца гаранция.

 

  ELITE LED 19V12HD е 19 инча телевизор с цирови DVB-T и DVB-C  тунери. Вкомплекта има адаптери за захранване от 220 и от 12 волта.Дисплея е с OLED матрица с резолюция 1366×768 пиксела с 16:9 съотношение. Поддържа PAL и SECAM. Разполага с 1 HDMI, 1 USB, Video и Audio RCA входове, 1 VGA, Coaxial и 3,5 изход за слушалки интерфейси. Телевизора поддържа MP3 и MP4 Видео с кирилизирани субтитри през USB.

Консумацията е:

Консумирана мощност (в режим работа): ≦21W;
Консумирана мощност (в Standby): ≦0.5W;
Захранване: 100-240 50/60Hz;
Енергиен клас: B 

  ELITE LED 24V12HD-12V е 24 инча телевизор с цифрови DVB-T и DVB-C  тунери. Вкомплекта има адаптери за захранване от 220 и от 12 волта.Дисплея е с OLED матрица с резолюция 1366×768 пиксела с 16:9 съотношение. Поддържа PAL и SECAM. Разполага с 1 HDMI, 1 USB, Video и Audio RCA входове, 1 VGA, Coaxial и 3,5 изход за слушалки интерфейси. Телевизора поддържа MP3 и MP4 Видео с кирилизирани субтитри през USB.

Консумацията е:

Консумирана мощност (в режим работа): ≦21.5W;
Консумирана мощност (в Standby): ≦0.5W;
Захранване: 100-240 50/60Hz;
Енергиен клас: B 

В комплекта ще откриете адаптер за 12 волта, адаптер за 220 волта, дистанционно управление, 24 месеца гаранция.

ВИЖ ЦЕНАТА

 

 

Crown 23133 e 23 инча телевизор, който работи на 12 и 220 волта. Разполага с HDMI цифров интерфейс, SCART и USB вход, който позволява преглеждане на мултимедийно съдържание от флаш памет, като се поддържат и кирилизирани субтитри при гледане на филми. Поддържани формати са DivX, MPEG, JPEG, JPG и др. Консумацията е 36W. Окомплектовката включва адаптер за 12 волта и адаптер за 220 волта.

 

 

 

ВИЖ ЦЕНАТА

 

Sang DVB-T HD 9010 е 9 инча телевизор с акумулаторна батерия и съотношение на екрана 16:9.  Чудесно решение е за хора, които обичат да ходят извън града, на лов, за риба, сред природата. Телевизорът има вграден USB вход, за Flash памет, през която може да се гледат филми с кирилизирани субтитри. Комплекта съдържа: адаптер 12 волта, адаптер 220 волта, дистанционно управление, антена.

ВИЖ ЦЕНАТА

 

ARIELLI LED2454HD е 24 инча телевизор с възможност за работа на 12 волта. Резолюцията на дисплея е 1366×768 пиксела. Има вграден DVB-T тунер за приемане на цифрова ефирна телевизия. USB входа дава възможност за преглеждане на мултимедийно съдържание от Flash памет. Поддържа кирилизирани субтитри. Устройството разполага с 2 HDMI, 1 VGA, 1 SCart интерфейси. Консумираната мощност е 37W. В комплекта ще откриете: дистанционно управление, адаптер 12 волта, адаптер 220 волта. 

ВИЖ ЦЕНАТА

 

  Arielli LED2288FHD е 22 инча FULL HD LED телевизор с възможност за работа на 12 и 220 волта напрежение. Разделителната способност на екрана е 1920х1080 пиксела. Устройството има вградени цифрови тунери DVB-T и DVB-C.  Разполага с HDMI цифров интерфейс, SCART и USB вход за четене на мултимедийно съдържание от външна Flash памет. Поддържа възпроизвеждане на DivX и MPEG мултимедийни формати и килилизирани субтитри. Консумираната мощност е 36W, което прави телевизора отличен вариант за ползване в автомобил. В окомплектовката ще намерите захранващо устройство за 12 волта и захранващо устройство за 220 волта.

 ВИЖ ЦЕНАТА

 

Crown 22133 има 22 инча екран с резолюция 1360 x 768 пиксела. Разполага с вградени цифрови DVB-C и DVB-T тунери за цифрова ефирна и кабелна телевизия. Поддържа DivX и MPEG видео с поддръжка на кирилизирани субтитри. Устройството има HDMI цифров интерфейс, SCART и USB вход за четене на мултимедийно съдържание от външна Flash памет. Консумацията на телевизора е 18W. Включени в комплекта са захранване за 12 и захранване за 220 волта.

 

 

ВИЖ ЦЕНАТА

 

  CROWN 19111 е 19 инчов Led телевизор работещ на 12 и 220 волта. Резолюцията на дисплея е 1366 x 768 пиксела. Моделът има вградени цифрови тунери DVB-C и DVB-T.Разполага с HDMI цифров интерфейс, SCART и USB вход за четене на мултимедийно съдържание от външна Flash памет. Поддържат се DivX и MPEG видео формати с кирилизирано възпроизвеждане на субтитрите. Консумираната мощност е 18W. В комплекта са включени адаптери за 12 и 220 волта.

 

 

ВИЖ ЦЕНАТА

 

Crown 24126 e 24 инча LED телевизор работещ на 12 и 220 волта. Резолюцията на екрана е 1366х768 пиксела. Моделът има вградени цифрови DVB-T и DVB-C тунери за цифрова ефирна и кабелна телевизия. Устройството разполага с вградени HDMI, скарт и USB интерфейси. Поддържа преглеждането на мултимедийно съдържание през USB Flash памет. Поддържа JPEG, MPEG, DivX формати, както и кирилизирани субтитри. Окомплектовката съдържа адаптер за 12 волта и адаптер за 220 волта.

 

 

ВИЖ ЦЕНАТА

 

 

DIVA AB-7 е 7 инчов цифров телевизор с акумулаторна батерия за автономна работа. Резолюцията на TFT панела е 800×480. Има вход за флаш памет и поддържа мултимедийно съдържание и преглеждане на файлове. По данни на производителя поддържа следните формати: DivX, XviD, MP4, MP3, WMA, JPEG. Модела има български интерфейс на менюто и поддържа кирилизирани субтитри при възпроизвеждане на видео файлове. Консумацията му е 10W. Интерфейсните портове са аудио изход-3.5 mm, USB, HDMI. Телевизорът разполага с вграден цифров DVB-T тунер за приемане на цифрова ефирна телевизия. Дистанционното управление е включено в комплекта. Телевизорът работи на 12 и 220 волта.

 

ВИЖ ЦЕНАТА

 

 

 Crown CDT-708 е 7 инчов телевизор с вграден цифров DVB-T тунер. Има вход за флаш памет, през която, по данни на вносителя възпроизвежда повечето мултимедийни формати-DivX, XviD, MPEG4, WMA, MP3, JPEG. Има български интерфейс на менюто и поддържа кирилизирани субтитри при възпроизвеждане на видео файлове. Важно е да се отбележи, че телевизора има AV вход . Моделът има изход за слушалки 3.5 mm. Консумацията му е 12W. Дистанционното управление е включено към телевизора. Моделът работи на 12 и 220 волта, 

като има и 2-та адаптера в комплекта.ВИЖ ЦЕНАТА

Sigma S7 e 7 инчов цифров телевизор с резолюция на TFT панела- 800х480. Има възможност за възпроизвеждане на мултимедийно съдържание през вградения USB вход. По данни на вносителя поддържа следните мултимедийни формати: DivX, XviD, MPEG4, MP3, JPEG. Възпроизвежда и кирилизирани субтитри. Има вграден AV вход и изход за слушалки 3.5 mm. Консумацията е 12W. Вграденият цифров DVB-T тунер дава възможност за приемане на цифрова ефирна телевизия. Дистанционното управление е включено в комплекта. Захранването е 12 и 220 волта.

ВИЖ ЦЕНАТА

FINLUX FDT-728 e 7” телевизор с цифров DVB-T тунер с резолюция 800x480 пиксела. Има вграден AV вход, AV изход, изход за слушалки и USB порт, през който може да преглеждате мултимедийно съдържание от флаш памет. По данни на вносителя се поддържат следните мултимедийни формати: MP3, WMA, JPEG, MPEG4, DivX, XviD. Устройството има меню на български и възпроизвежда кирилизирани субтитри. В комплекта ще намерите адаптер за 220 волта, адаптер 12 волта, дистанционно управление.

 

 

 

 

 

 

 

 

ВИЖ ЦЕНАТА

 

 

 

 

 

 

 

 

Diva AND-9 е 9 инча цифров телевизор с вградени DVB-T и аналогов тунер. Трябва да се отбележи, че този модел е от малкото на пазара, които имат вградени 2 тунера-цифров и аналогов. През вградения USB порт може да възпроизвеждате мултимедийни формати-DivX, XviD, MP4, MP3, WMA, JPEG. Устройството има Български език на менюто и възпроизвежда кирилизирани субтитри. В комплекта ще намерите захранване за 12 и 220 волта, както и дистанционно управление. Резолюцията е 800×480 пиксела. Консумацията е 12W.

ВИЖ ЦЕНАТА

Crown CDT-908 e 9 инча цифров телевизор с резолюция 800×480. Има меню на Български език. По данни на вносителя възпроизвежда следните мултимедийни формати: DivX, XviD, MPEG4, MP3, JPEG. Възпроизвежда кирилизирани субтитри. Интерфейсите са: AV вход, AV изход, изход за слушалки, USB порт. Консумацията е 12W. В комплекта ще намерите захранване за 12V, захранване 220 волта и дистанционно управление. Има вграден цифров DVB-T тунер за приемане на цифрова ефирна телевизия. 

ВИЖ ЦЕНАТА

DIVA HD1010 е 10 инча цифров телевизор с разделителна способност 1024×600 и акумулаторна батерия за работа в автономен режим. Има HDMI, AV вход, AV изход, USB порт и аудио изход за слушалки. По данни на вносителя поддържа DivX, XviD, MPEG4, MP3, WMA, JPEG. Възпроизвежда кирилизирани субтитри. Устройството има български интерфейс на менюто. Устройството има вграден цифров DVB-T тунер за цифрова ефирна телевизия. Стандартната окомплектовка включва захранване за 12 волта, захранване за 220 волта и дистанционно управление. Консумацията е 12W. Високата разделителна способност, HDMI порта и вградената акумулаторна батерия нареждат този телевизор сред продуктите от висок клас.

 

 

ВИЖ ЦЕНАТА

CROWN 16C15 е 16 инча цифров LED телевизор с вградени цифрови DVB-T и DVB-C тунери. Резолюцията на LED панела е 1366×768 пиксела. Има USB вход, HDMI изход, аудио изход за слушалки, аудио вход за компютър, Coaxial, VGA за компютър, вход чинчове. Промоционално телевизора се предлага с подарък-допълнителен адаптер за 12 волта. Има меню на Български език и възпроизвежда кирилизирани субтитри при плейване на видео файлове. По данни на вносителя поддържа DivX, XviD, MPEG4, MP3, WMA, JPEG. Комплекта съдържа захранване 12 волта, захранване 220 волта, дистанционно управление. Вградените DVB-T и DVB-C тунери дават възможност за приемане на ефирна и кабелна цифрови телевизии. Консумацията на телевизора е 24W.

ВИЖ ЦЕНАТА

Diva DVB-T MPEG-4 Mobile Edition e преносим цифров DVB-T приемник за приемане на цифрова ефирна телевизия. Устройството има HDMI изход, изход чинчове и USB вход. Поддържа DivX, XviD, MPEG4, JPEG, MP3(по данни на вносителя). Зарежда кирилизирани субтитри при възпроизвеждане на видео файлови. Вградения DVB-T тунер дава възможност за приемане на всички цифрови ефирни канали. Прави впечатление богатата окомплектовка- захранване 220 волта, захранване 12 волта, разклонител за запалка на автомобил, AV кабел. Компактните размери и ниското тегло, правят приемника удобен за носене навсякъде. Това е едно многофункционално устройство, което ще бъде с Вас, когато сте на път, у дома, в офиса, за риба или просто разпускате пред телевизора, където и да сте.

 

ВИЖ ЦЕНАТА

 

 

 

Както и в предишни статии сме писали, мултифункционалните устройства улесняват живота ни, дават ни свободата да не носим допълнително багаж и в същото време да не се лишаваме от почти нищо важно за нас, дори когато сме на път или просто не сме у дома поради някаква причина. В тази връзка не можем да не направим кратка характеристика на едно ново мултифункционално устройство от Privileg.

PRIVILEG MT-D78 EU е 7 инча таблет с вграден цифров DVB-T тунер, GPS модул и Wi-Fi. Моделът разполага с капацитивен дисплей с резолюция 800×480 пиксела. Има две камери- задна с резолюция 2MP и предна с резолюция 0.3MP. Таблетът има 1 GB RAM памет, 8 GB вътрешна памет и процесор TCC 8923 с честота 1GhZ. Интерфейсите са: HDMI порт, micro usb порт и изход за слушалки. Предвидена е възможност за захранване на 12 и 220 волта, както и вакуумна стойка за автомобил.

Определено най-силно впечатление прави вградения цифров тунер, който дава възможност за гледане на цифрова ефирна телевизия директно върху дисплея натаблета. Вградения GPS модул превръща устройството в 7″ GPS навигатор, който няма да позволи да се изгубите когато сте на път. Добрият хардуер и съчетанието на полезни функции и приложения правят PRIVILEG MT-D78 EUустройство подходящо за удоволствие и за работа.ВИЖ ЦЕНАТА